Рибата се почиства добре, като се оставят главите и перките и се намазва отвътре със сол. Предварително накисвам лозовите листа във вода с малко оцет, за да пуснат вредните вещества, ако са пръскани (макар и все още да е рано за това, пак е добре да се покиснат). В една купичка се настъргва кората на един лимон, добавят се сока от половинката (или четвъртинка, ако е много голям) от същия лимон, малко зехтин, млян пипер и нарязан на ситно магданоз, горе-долу половината връзка.С тази смес се пълнят коремчетата на рибите, след което се увиват в резените бекон, а след това и в лозовите листа, като остават да се виждат само главите и опашките.Рибите се слагат в намазнена тава и се слагат в предварително загрята фурна, на около 200 - 220 градуса.
След около 15 минути пъстървите са готови.